Spelregels Muziek

Algemene spelregels

Bekijk hier de algemene spelregels.

Specifieke spelregels Muziek

  • Je nummer moet helemaal zelf bedacht en uitgevoerd zijn. Het is wel zo dat je twee nummers mag spelen waarvan de eerste een cover mag zijn. De tweede is je eigen nummer en wordt beoordeeld. De eerste is dus een inspeelnummer.
  • Wanneer je ervoor kiest om een inspeelnummer te spelen, mag je show in totaal tien minuten duren. Let op: niet op iedere voorronde krijg je de ruimte om een inspeelnummer te doen, dus dan speel je enkel je eigen geschreven nummer.
  • Je kunt gebruikmaken van een geluidsinstallatie en backline die door ons worden aangeleverd. Denk je meer materiaal, techniek of ruimte nodig te hebben, overleg dit dan eerst met ons.
  • Als je de voorronde wint, mag je de samenstelling van je groep of van de song niet meer veranderen. Wel mag je je song verbeteren met de feedback die je van de jury gekregen hebt.
  • Ben je een rapper, dan kun je voor de muziek een band of DJ meenemen. Je kunt de beats ook op een USB-stick aanleveren, dit mag bestaande muziek zijn.

Vragen of twijfel?
Mocht je met vragen zitten, of weet je niet zeker of jouw idee past binnen deze categorie? Kijk dan eens bij de vragen of neem contact op met jouw regio.